Projekt BPI 2016.

bpi_bez_pozadine

 

Održana je završna konferencija projekta “BPI 2016.”, na kojoj su pobjedu odnjele studentice Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”. Ivona Vareško i Katja Petrovski su žiri oduševile najboljom idejom izradivši poslovni plan na temu: Mobilna aplikacija Pula Play.

 

15109349_1252501244821340_3664323346434668495_n

Objave u medijima:

TV ISTRA

REGIONAL EXPRESS

RADIO PULA


 

20161116_105359

Danas, 16.11.2016. je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (FET), u sklopu Globalnog tjedna poduzetništva, održana završna konferencija projekta „Burza poduzetničkih ideja 2016.“ (BPI 2016). Riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a (Udruga mladih i Alumni FET Pula).

Cilj projekta BPI 2016 jest umrežavanje mladih potencijalnih poduzetnika i nezaposlenih mladih osoba s poduzetnicima te predstavljanje najboljih poslovnih planova pred stručnim žirijem, a sve kako bi se prikupila sredstva za početna ulaganja budućeg mladog poduzetnika.

 

*

Provedbu projekta omogućili su: Istarska županija, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”,  Studentski centar Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Savjet mladih Grada Pule, Zagrebačka banka, Istarska razvojna turistička agencija (IRTA d.o.o.), Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) te poduzeće ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o..

 

*

 

Na početku konferencije, u ime Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, obratila nam se dekanica Fakulteta, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović.

 

*

 

Nakon toga, uslijedila je panel diskusija na temu:  START UP- savjeti za mlade poduzetnike. Na panelu su sudjelovali sljedeći panelisti: Mateja David, Emanuel Blagonić, Dean Verbanac i Cinzia Zubin.

 

 • Matea David

Mateja je rodom iz Čakovca, a u Pulu dolazi zbog fakulteta. Studirala je Marketinško upravljanje na FET-u te je u studentski poduzetnički inkubator ušla s prijateljicom koja je još uvijek studentica. Jelena i Matea su trostruke pobjednice studentskih natjecanja i natjecanja za mlade osobe organizirane od strane Start-up udruge te su zahvaljujući tim natjecanjima odlučile otvoriti vlastitu marketinšku agenciju. Marketinška agencija je otvorena početkom devetog mjeseca  i zove se i točka j.d.o.o.

 

 • Emanuel Blagonić

Dizajnom i web dizajnom profesionalno se bavi već 13 godina, tijekom kojih je radio na više od 500 projekata iz Hrvatske i svijeta. Od malih obiteljskih firmi do velikih korporacija, kaže da mu je svaki klijent jednako važan. Pomogao je Microsoftu s webom za njihovu najveću konferenciju WinDays, zaslužan je za dizajn Crnog Jaja koji je u međuvremenu postao najveći i najuspješniji portal za grupnu kupovinu u Hrvatskoj. S vodećim tehnološkim regionalnim blogom Netokracijom, surađivao je od samih početaka, te je Netokracija s vremenom narasla na najutjecajniji tehnološki blog na prostorima Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji pritom organizira mnoštvo edukacija i konferencija. Emanuel je jedan od pionira web standarda u Hrvatskoj i vjerojatno najglasniji promotor WordPressa, o čemu je pisao za mnoge online i offline časopise. Jedan je od osnivača hrvatske WordPress zajednice, bio je glavni organizator prvog hrvatskoj WordCampa – licencirane konferencije posvećene WordPressu, te je drugu godinu zaredom jedan od organizatora WordCamp Europe – najveće konferencije o WordPressu na svijetu, koja se 2017. održava u Parizu.

 

 • Dean Verbanac

Dean Verbanac direktor je mlade informatičke tvrtke, Intersoft Technologies d.o.o, iz Pule. Strast ka inovacijama, novim tehnologijama, istraživanju i razvoju potaknula ga je za pokretanjem tvrtke i okupljanjem mladih entuzijasta u tim sa ciljem kreiranja inovativnih rješenja u IT sektoru. Tvrtka je ove godine proizvela inovaciju koja omogućuje otvaranje hotelskih soba i apartmana pomoću mobilnih uređaja. Inovacija s uslugom digitalnog ključa nominirana je na natječaju Hrvatske turističke zajednice u kategoriji  “Inovacija 2016”, koja je implementirana u hotelskom lancu Arenaturist d.d., čiji je hotel Park Plaza Arena među prvima u Europi s takvom uslugom za goste. Ulaganje u razvoj novih tehnologija i širenje na svjetsko tržište glavni su ciljevi ove mlade tvrtke sa sjedištem u Puli.

 

 • Cinzia Zubin

Cinzia je voditeljica istarskog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Doktorirala je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli te je uspješno nastavila razvijati svoju karijeru. Danas je ponosna majka djevojčice te svoje slobodno vrijeme voli provesti sa svojom obitelji i prijateljima. Aktivna je u civilnom sektoru te je redovni član Udruge BPW Pula te Udruge mladih i Alumni FET Pula.

 

Tijekom panela, panelisti su sa posjetiteljima podijelili jako korisne informacije. Matea David je savjetovala mladima da krenu u poduzetništvo i da rade ono što stvarno vole jer im je jedino tako zajamčen uspjeh. Matea je predstavila Studentski poduzetnički inkubator (SPIN), otvorenog u sklopu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i sve pogodnosti koje nam on pruža.

 

Emanuel Blagonić je rekao kako je poduzetništvo rad od 0-24 sata, međutim da je prednost u tome što si možete uzeti slobodno vrijeme, kad god vam je ono potrebno. Emanuel se zalaže za rad od kuće, međutim svjestan je da to nije za svakoga budući da je potrebna dobra organizacija kako bi se to moglo i ostvariti. Njegov „recept“ za uspjeh je da možete uspjeti ako volite ono što radite, ako ste ustrajni, posvećeni klijentu, poanta je taj osjećaj koji ostvarite kad radite ono što zaista i volite. Podijelio je s nama i informaciju kako svaki poduzetnik u svojem poslovanju naiđe na poteškoće, koje ga nečemu i nauče, izgrade ga kao osobu te kako osoba koja živi poduzetništvo neprestano uči u konstantnom rastu i razvoju poduzeća.

 

Dean Verbanac je pojasnio mogućnosti financiranja investitora, poslovnih anđela i kredita te dao korisne savjeta mladima kojima će biti potrebni investitori kako da se postave prema njima, koje uvjete mogu tražiti i što ih u cijeloj toj priči očekuje. Također je uputio mlade u sva odricanja koja ih čekaju na putu za postati poduzetnik. On je rekao da je potreban balans između privatnog i poslovnog života budući da je jedino tada čovjek ispunjen, zadovoljan i produktivan.

 

Cinzia Zubin je rekla kako sve više mladih ljudi dolazi s poslovnim planovima za dobivanje kredita te da je najčešće riječ o IT sektoru. Rekla je da se već sada vidi povećanje interesa mladih za samozapošljavanjem, u odnosu na proteklih nekoliko godina. Cinzia je izjavila kako je najveće zadovoljstvo podržati projekte i u stvarnosti gledati njihov rast u velika poduzeća, pogotovo u proizvodnim djelatnostima.

 

*

 

Nakon panel diskusije uslijedila je prezentacija poslovnih planova pred stručnim žirijem. Članovi žirija bili su: Siniša Miljević – direktor Istarske razvojne turističke agencije (IRTA-e), Cinzia Zubin – voditeljica istarskog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Jelka Ćorić Čeliković – predstavnica Zagrebačke banke.

 

Prvi tim koji je predstavio svoju poduzetničku ideju bili su učenici srednje Ekonomske škole. Riječ je o ideji: Dressapp d.o.o. te timu kojeg sačinjavaju: Tea Verzon, Karla Vareško, Kristijan Kožljan, Donna Karan i Goran Maletić.

 

Sljedeći tim sačinjavali su srednjoškolci,  učenice srednje Ekonomske škole: Maja Medak, Lea Hajdin, Eni Šestan, Paola Štros te Lara Devedžić sa idejom: E matura.

 

Sljedeći tim sačinjavale su učenice srednje Ekonomske škloe: Ema Vugrinec, Roberta Radetić, Ana Marija Travešić te Laura Gagulić s idejom: Smart stuff.

 

Nakon toga, svoj su plan pod nazivom: SaffronRoyal predstavile studentice Valentina Žgomba i Ivana Juričić.

 

Nakon toga uslijedila je ideja pod nazivom Strip Mr. Joe, koju je imao prilike predstaviti Bojan Mejak.

 

Nakon Bojana, uslijedio je poslovni plan na temu:  Mobilna aplikacija Pula Play, koju su imale priliku predstaviti: Ivona Vareško i Katja Petrovski.

 

Posljednja je svoj plan predstavila Antoneta Kući, s idejom: Fast food FIT.

 

*

 

Nakon prezentacije poslovnih planova pred stručnim žirijem, uslijedilo je predavanje na temu: Mogućnost kreditiranja u Zagrebačkoj banci, koje je imala priliku predstaviti Jelka Ćorić Čeliković – predstavnica Zagrebačke banke.

 

*

 

Nakon prezentacije, uslijedilo je proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i certifikata.

 

Glavna nagrada projekta iznosi 12.000,00 kn te uključuje tablet, uredski materijal, laptop i 6.000,00 kn za troškove osnivanja poduzeća te se dodijeljena sredstva moraju namjenski utrošiti u pokretanje vlastitog poduzeća

 

Natjecateljima je nagrade uručila potpredsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula te voditeljica projekta BPI 2016., Nada Katić.

 

Prvu nagradu, za najbolju ideju, prezentaciju i poslovni plan osvojile su Ivona Vareško i Katja Petrovski  s idejom: Mobilna aplikacija Pula Play.

 

Drugo mjesto, sa idejom: SaffronRoyal, osvojile su Valentina Žgomba i Ivana Juričić.

 

Treće je mjesto pripalo Antoneti Kući i njenoj ideji: Fast food FIT.

 

Svim su ostalim sudionicima podijeljene diplome te utješne nagrade.

 

*

 

Konferencija je završila u 13:30 sati uz informaciju kako je ovo druga godina provedbe projekta BPI te da se u narednoj godini planira njegovo ponovno provođenje, uz veći broj gostiju i bogatiji program.

 

 


slika


Detaljnije o projektu, pročitajte iz sljedećih objava:

Glas Istre

TV ISTRA

REGIONAL EXPRESS

 


Galerija slika s predavanja:

 

 


Još nije kasno da se uključite u projekt: Burza poduzetničkih ideja 2016.

 

Projekt je namijenjen mladima, s ciljem educiranja i poticanja na ulazak u poduzetništvo i poduzetničke vode.

 

Riječ je o projektu koji Vam omogućava edukacije u izradi poslovnih planova, mentoriranje, sudjelovanje i natjecanje na završnoj konferenciji i to POTUPNO BESPLATNO.

 

Teme predavanja:

 • Thinking out of the box & temelji poslovnog plana
 • Proces poslovnog planiranja & poslovni plan
 • Radionice izrade poslovnog plana

 

GLAVNA NAGRADA: 12.000,00 kn za osvojeno prvo mjesto te utješne nagrade za ostale sudionike.

 

Mogućnost prijave do kraja rujna.

 

Mjesto održavanja predavanja: Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

 

Kontaktirati nas možete na mail: udruga@alumni-fet-drmijomirkovic.hr

 

 


 

Mladi ste i želite steći nova iskustva? Imate ideju i želite vidjeti je li ona isplativa? Želite naučiti pisati poslovni plan?

Odaberite i osmislite temu te naučite pisati poslovne planove.

 

Sad je trenutak da se prijavite na BESPLATNE edukativne radionice namijenjene izradi poslovnih planova te sudjelujte na završnom natjecanju!

 

Pripremit ćemo Vas za poduzetništvo uz najbolje mentore.

Uz pomoć mentora napisat ćete poslovni plan (pojedinačno ili u grupi – Vaš izbor) te će oni najbolji moći prezentirati svoju ideju na završnoj konferenciji. Dobit ćete priliku za prijavu u poduzetnički inkubator ili studentski poduzetnički inkubator!

 

Udruga mladih i Alumni FET Pula Vam donosi projekt Burza poduzetničkih ideja 2016 uz:

 • edukativni program za izradu poslovnih planova
 • mentorstvo
 • umrežavanje
 • razvijanje različitih vještina
 • sudjelovanje na konferenciji
 • nagrade
 • samozapošljavanje

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life…

Ispunite prijavnicu koja se nalazi na dnu stranice ili nas kontaktirajte ukoliko imate dodatnih pitanja.

 

Prijave traju do 20. kolovoza 2016. godine te ih pošaljite na e-mail: udruga@alumni-fet-drmijomirkovic.hr

 

Edukativni program će se provesti kroz mjesece rujan – listopad 2016. godine, a detaljniji raspored dobiti ćete nakon što zaprimimo Vašu prijavu.
Održavanje završne konferencije, očekuje se u studenom 2016. godine.

 

Požurite s prijavama jer je broj polaznika ograničen!

 

Prijavnicu možete skinuti klikom na sljedeće:

 

 Prijavnica za edukaciju BPI 2016

 


 

 

logiciiii

 

Burza poduzetničkih ideja 2016. godine nastavak je projekta Burza poduzetničkih ideja, koji je u 2015. godini financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Za provedbu projekta Burza poduzetničkih ideja 2016. dobivena su sredstva od strane Istarske županije, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”,  Studentskog centra Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Savjeta mladih Grada Pule, Zagrebačke banke, Istarske razvojne turističke agencije, Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te poduzeća ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o..