Projekt BPI 2017.

Objave iz medija:

TV ISTRA

Glas Istre


 

Danas, 13.12.2017. je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (FET), održana završna konferencija projekta „Burza poduzetničkih ideja 2017.“ (BPI 2017). Riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a (Udruga mladih i Alumni FET Pula).

Cilj projekta „BPI 2017“ jest osposobljavanje mladih na ulazak u  poduzetništvo i poduzetničke vode, putem edukacijskih radionica u izradi poslovnih planova.

 

*

Moderator eventa bila je Kristina Rabar, predsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula.

 

*

Provedbu projekta omogućili su: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Studentski centar Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ACI d.d., Savjet mladih Grada Pule, Istarska razvojna turistička agencija (IRTA d.o.o.)., Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

 

*

Na početku konferencije, u ime Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, obratio nam se dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović. Dekan je pohvalio dolazak studenata i srednjoškolaca te zaželio uspješnu prezentaciju timova i proglasio otvaranje konferencije.

 

*

Nakon uvodnih riječi uslijedila je prezentacija poslovnih planova pred stručnim žirijem. Članovi žirija bili su: Cinzia Zubin – voditeljica istarskog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Lena Radunić – predstavnica Grada Pule te Savjeta mladih Grada Pule i Nada Katić – voditeljica projekta.

Predstavljanje poslovnih planova bilo je podijeljeno u 2 grupe, srednjoškolci i studenti, tako da su obje grupe imale priliku osvojiti glavne nagrade.

Prvi tim koji je predstavio svoju poduzetničku ideju bili su učenici srednje Ekonomske škole. Riječ je o ideji: Meal cruisers te timu kojeg sačinjavaju: Damian Škare, Martin Dolenc, Rene Budija, Lauro Drandić i Kristian Cvitić.

Sljedeći tim sačinjavali su srednjoškolci,  učenice srednje Ekonomske škole: Lara Ilić, Antonela Ivančić, Luana Maksimović, Kristina Stojšić, Laura Šumić i Dorja Zanetić sa idejom: F`tiles.

Sljedeći tim sačinjavale su učenice srednje Ekonomske škloe: Paola Peruško, Tea Andrijanić, Mateo Marko Pauletić te Xhyla Kelmendi, s idejom: Job for you.

Nakon toga je uslijedio poslovni plan E-učionica, učenica Ekonomske škole u Puli, kojeg su predstavile Ena Habenšus, Tena Marjanović, Katarina Grcić i Matko Lovreković.

Posljednji plan u kategoriji srednjoškolaca predstavili su: Loris Žigant, Robert Žufić, Erik Putinja i Bartol Bevandić s idejom Hid`n seek.

 

U skupini studenata poslovi plan predstavio je Loris Pilar, s idejom Kamp Maj, a nakon njega je uslijedila prezentacija poslovnog plana Monike Bojko i njene ideje Agencija za održavanje nekretnina Property care.

 

 

*

Nakon prezentacije poslovnih planova pred stručnim žirijem, uslijedilo je predavanje HBOR-a. Cinzia Zubin nam je ukratko predočila koja je njihova uloga, koje se ideje mogu kreditirati te ukazala na primjere dobre prakse.

 

*

Nakon prezentacije, uslijedilo je proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i certifikata.

Glavna nagrada projekta je adventsko putovanje u Graz i uredski materijal.

Natjecateljima je nagrade uručila potpredsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula te voditeljica projekta „BPI 2017“., Nada Katić.

 

*

Prvu nagradu, za najbolju ideju, prezentaciju i poslovni plan u kategoriji učenika osvojio je poslovni plan: Job for you, dok je prvu nagradu u kategoriji studenata osvojio Loris Pilar i njegov poslovni plan: Kamp Maj.

Drugo mjesto, u skupini srednjoškolaca osvojila je ideja Hid`n seek, a u skupini studenata Agencija za održavanje nekretnina Property care.

Trećeplasirani u skupini srednjoškolaca bila je ideja F`tiles.

Svim su ostalim sudionicima podijeljene diplome te utješne nagrade.

*

Konferencija je završila u 10:30 sati uz informaciju kako je ovo treća godina provedbe projekta BPI te da se u narednoj godini planira njegovo ponovno provođenje, uz veći broj gostiju i bogatiji program.

 


Slike s radionica

 


Objave iz medija:

Regional Express

Studentski centar Pula

Radio Pula

 


Mladi ste i želite steći nova iskustva? Imate ideju i želite vidjeti je li ona isplativa? Želite naučiti pisati poslovni plan?

Odaberite i osmislite temu te naučite pisati poslovne planove.

 

Sad je trenutak da se prijavite na BESPLATNE edukativne radionice namijenjene izradi poslovnih planova te sudjelujte na završnom natjecanju!

 

Pripremit ćemo Vas za poduzetništvo. Uz pomoć mentora napisat ćete poslovni plan (pojedinačno ili u grupi – Vaš izbor) te će oni najbolji moći prezentirati svoju ideju na završnoj konferenciji. Dobit ćete priliku za prijavu u poduzetnički inkubator ili studentski poduzetnički inkubator!

 

Udruga mladih i Alumni FET Pula Vam donosi projekt “Burza poduzetničkih ideja 2017.” uz:

  • edukativni program za izradu poslovnih planova
  • mentorstvo
  • umrežavanje
  • razvijanje različitih vještina
  • sudjelovanje na konferenciji
  • nagrade
  • samozapošljavanje

 

Ispunite prijavnicu koja se nalazi na dnu stranice ili nas kontaktirajte ukoliko imate dodatnih pitanja.

 

Prijave traju do 05. listopada 2017. godine te ih pošaljite na e-mail: udruga@alumni-fet-drmijomirkovic.hr

 

Edukacijski program će se provesti kroz mjesece listopad-studeni 2017. godine, a detaljniji raspored dobiti ćete nakon što zaprimimo Vašu prijavu.
Održavanje završne konferencije, očekuje se u studenom 2017. godine.

 

Požurite s prijavama jer je broj polaznika ograničen!

 

Prijavnicu možete skinuti klikom na sljedeće:

Prijavnica-za-edukaciju-2017


“Burza poduzetničkih ideja 2017.” ima za cilj osposobiti mlade za ulazak u poduzetništvo i poduzetničke vode. Ovim se projektom mladi (studenti, zaposleni, nezaposleni i učenici) natječu u osmišljavanju najbolje ideje te izradi poslovnog plana i poslovne ideje. Najbolja se ideja/poslovni plan prezentira na završnoj konferenciji projekta, na kojoj se proglašavaju pobjednici s najboljim idejama.

I ove Vas godine u projektu očekuje bezbroj iznenađenja, ideja i nagrada.

Za više informacija o svemu – Stay tuned…

 


Logo

 

Burza poduzetničkih ideja je projekt koji se provodi već treću godinu za redom. Do sada je projekt prepoznalo mnogo sponzora, dok su ove godine projekt odlučili podržati: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Studentski centar Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ACI d.d., Savjet mladih Grada Pule, Istarska razvojna turistička agencija (IRTA d.o.o.)., Hrvatska banka za obnovu i razvitak. “Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku ACI d.d.. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge mladih i Alumni FET Pula i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta ACI d.d..