Projekt BPI


 

Mladi ste i želite nešto promijeniti u vlastitom gradu? Molimo Vas da izdvojite 2 minute svog slobodnog vremena i popunite ovu kratku i anonimnu anketu u nastavku. Anketa se provodi u sklopu projekta BPI, s ciljem zadovoljenja želja i potreba mladih u Gradu Puli. Podržimo ovu inicijativu i pružimo sebi i mlađim generacijama nove mogućnosti.

 

Anketu popunite klikom na sljedeći link: https://www.surveymonkey.com/r/FXJBCFY

 

Zahvaljujemo na Vašem doprinosu!

 


 

U tijeku su predavanja na temu: Studentski poduzetnički inkubator (SPIN). Mlade polaznike projekta, studente, želimo potaknuti da razmišljaju poduzetno i iskoriste vlastite mogućnosti i potencijale te se jednog dana “ukušaju” u poduzetničkim vodama. Polaznicima je objašnjeno što je to SPIN, što nam on donosi, koje su njegove prednosti, koji su prvi korisnici SPIN-a Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli te koja je razlika između poduzetničkog inkubatora i studentskog poduzetničkog inkubatora.

 

U nastavku slijedi galerija slika sa predavanja:

 

 


 

29.09.2015. godine, je održano predavanje na temu: Odnosi s javnošću. Predavanje je održala udruga ZUM, točnije: Vujačić Vlasta i Višković Zorica. Predavanje se sastojalo od interaktivne radionice, temeljem koje su polaznici naučili osnove i upoznali se sa navedenom temom. Rezultati polaznika su bili zaista izvrsni, dok je predavanje ispunilo više od očekivanja.

 

Slike sa predavanja:

 

 

 

 

 


 

24.09.2015. godine, predavanje je održala mlada, ali ambiciozna Anita Primorac. Anita je je kroz temu: Razvoj ljudskih potencijala u Start Up-u, polaznike uvela u načine upravljanja ljudskim resursima u korporacijama, a bilo je govora i o tome zašto su ljudi jako važan čimbenik, što znači zadovoljan radnik i još mnogo toga. Naposlijetku je održana radionica koja se temeljila na tome kako učinkovito riješiti nastali problem u poduzeću i kako ostvariti bolje rezultate, a sve naravno s naglaskom na ljudske resurse.

 

Slike sa predavanja:

 

 

 

 


 

22.09.2015. godine imali smo priliku ugostiti Viktoriju Ajduković. Predavanjem na temu: Marketing u turizmu, polaznici su naučili kako definirati strategiju, što im je potrebno, kako sve to u praksi funkcionira. Izrazito zanimljivo predavanje opravdalo je sva očekivanja polaznika…

 

Slike sa predavanja:

 

 

 

 


 

18.09.2015. godine ugostili smo komunikacijsku savjetnicu, trenericu za javni i medijski nastup te certificiranog CIPR i HUOJ stručnjaka za odnose s javnošću, gospođu Anu Šimunović. Predavanjem su polaznici stekli osnove o javnom nastupu te dobili mnoštvo korisnih preporuka i savjeta. Polaznici su uvidjeli da je osnova svega rad na samome sebi, a Ana tvrdi da ništa nije nemoguće i da se uspješan javni nastup može naučiti

 

Slike sa predavanja:

 

 

 

 


 

15.09.2015. godine održano je predavanje na temu KOMUNIKACIJA kroz EMOCIJE. Kristina Bulešić, motivacijska govornica, Life coach, Heal Your Life trenerica , jednom riječju žena inspiracija, u kratkom je periodu upoznala polaznike sa moći i čari emocija u odlukama, poslovnom svijetu, svakodnevnom životu. Povratne informacije polaznika ukazale su na iznimno zadovoljstvo prezentiranim i naučenim “gradivom”.

 

Slike sa predavanja:

 

 


 

Projekt ubrzo kreće sa II ciklusom predavanja koji će se sastojati od tema i predavača definiranih u tablici. Cilj je educirati polaznike u ostalim segmentima, potrebnima za njihov daljnji rad i pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata.

 

Još nije kasno da se uključite, zato dođite i poslušajte izrazito zanimljiva predavanja renomiranih predavača. Jedini uvjet je da imate do 29 godina starosti.

 

Veselimo se vašem dolasku!

 

raspored rujan to je to

 


 

U sklopu projekta “Burza poduzetničkih ideja” sufinanciranog od strane Europskog socijalnog fonda odrađen je I ciklus predavanja te su izrađeni poslovni planovi sudionika. I ciklus predavanja bio je namijenjen poticanju polaznika u kreiranju ideja te detaljnoj edukaciji za izradu vlastitih poslovnih planova. Tijekom trajanja ciklusa i izrade poslovnih planova u projekt se sveukupno uključilo 81 mladih osoba u dobi do 29 godina.

 

Održana su predavanja u raznim područjima od ekonomije, gospodarstva, IT-a, turizma, financija i mnogih drugih, kojemu su doprinos dali profesori sa Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, IRTA-e te predstavnik FWD grupe, Toni Milovan, koji je sa polaznicima podijelio svoja iskustva stečena u borbi za opstanak na tržištu. Sa polaznicima su odrađene mnoge kreativne i praktične vježbe s ciljem proučavanja vlastite osobnosti i kapaciteta, kao i poticanje drugačijeg vida razmišljanja, “out of the box” razmišljanja.

 

Nakon predavanja namijenjenih za kreiranje vlastite ideje, slijedila su predavanja vezana uz detaljnu obuku polaznika u izradi vlastitih poslovnih planova. Predaja poslovnih planova trajala je do 31.07.2015. godine, nakon čega je uslijedilo pregledavanje i izbor najboljih planova. Polaznici su izradili individualne ili timske poslovne planove, a predano je sveukupno 25 poslovnih planova.

 

Galerija slika:

 

 


 

Mladi ste i nemate posla? Imate ideju? Ne znate gdje ćete raditi nakon završenog studiranja? Prijavite se za sudjelovanje na edukativnom programu „Postani poduzetnik“ koji Vam donosi NOVE besplatne radionice i edukacije po prvi puta u Vašem gradu! Odaberite ili osmislite sami temu, naučite pisati poslovne planove te ostale vještine (kako uspješno voditi poduzeće, tips&tricks za nove poduzetnike, kako napisati EU projekt, javni nastup i govor tijela, marketinški pristup klijentima i ostalo) i sudjelujte na završnom natjecanju! Pripremit ćemo Vas za poduzetništvo uz najbolje mentore i financirati realizaciju Vašeg poslovnog plana!

 

Uz pomoć mentora napisat ćete poslovni plan (pojedinačno ili u grupi – Vaš izbor) te će oni najbolji moći prezentirati svoju ideju pred poslovnim anđelima i ostalim poduzetnicima koji su voljni donirati sredstva kako bi Vam financijski pomogli prilikom otvaranja poduzeća. Dobit ćete priliku za prijavu u poduzetnički inkubator ili studentski poduzetnički inkubator!

 

Poticanje poduzetništva na ovaj način – POSVE JE NOVI PRISTUP! Mi Vam dajemo SVE, od početnih sredstva potrebnih za Vaše poslovanje do prostora, marketinga, mentorstva i pomoć pri traženju klijenata/kupaca. Jedino što tražimo od Vas je volja i želja za uspjehom!

If you don’t build your dream, someone will hire you to help build theirs

Očekuju Vas mnoga iznenađenja te predavači koji imaju puno iskustva i znanja, a koji su Vam voljni prenijeti sve to i dati savjete kako bi Vam pomogli da ostvarite Vašu ideju.

Udruga Alumni FET Pula donosi Vam projekt „Burza poduzetničkih ideja“ uz:

 • Inovativne besplatne edukacije

 • Edukativni program „Postani poduzetnik“

 • Novčana sredstva za pokretanje vlastitog biznisa (glavna nagrada)

 • Mentore poduzetnike iz raznih područja interesa

 • Umrežavanje s poslovnim anđelima

 • Sudjelovanje na konferenciji „Burza poduzetničkih ideja“

 • Razne nagrade

 • Samozapošljavanje

 

 

Ispunite prijavnicu koja se nalazi na dnu stranice ili nas kontaktirajte ukoliko imate dodatnih pitanja.

Prijave traju do 20. veljače 2015. godine te ih pošaljite na e-mail: alumnifet@gmail.com .

Edukativni program počinje 27. veljače 2015. na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, a točno vrijeme i broj dvorane dobit ćete nakon što zaprimimo Vašu prijavu.

 

Trajanje edukativnog programa „Postani poduzetnik“ podijeljeno je u tri ciklusa kako slijedi:

 1. Prvi ciklus: Predavanja iz različitih područja (poduzetništvo, turizam, informatika, socijalno poduzetništvo, marketing, menadžment, održivi razvoj) te kako napraviti poslovni plan. Trajanje ciklusa: od 27. veljače do 30. travnja, utorkom i četvrtkom.
 2. Drugi ciklus: Izrada poslovnog plana uz mentorstvo. Rok za predaju poslovnog plana je 31. srpanj 2015. godine.
 3. Treći ciklus: Kako registrirati i voditi poduzeće te ostale neformalne vještine koje su potrebne svakom poduzetniku održat će se kroz nekoliko predavanja u rujnu.
 4. Završna konferencija: održat će se sredinom listopada u trajanju od jednog dana gdje će se licitirati za najbolje poduzetničke ideje, a nakon toga slijedi neformalno druženje s poduzetnicima i poslovnim anđelima uz zakusku.

 

Požurite s prijavama jer je broj polaznika ograničen!

 

Projekt „Burza poduzetničkih ideja“ provodi Udruga diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u partnerstvu s Udrugom START UP. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 199.775,52 kn, a ukupni iznos projekta jest 202.325,52 kn. Projekt traje od 29.12.2014. do 28.10.2015. godine. Za sva pitanja kontaktirati predsjednicu Udruge Kristinu Rabar na mobitel: 0994549377 ili mail: alumnifet@gmail.com.

 

 

 Prijavnica za edukaciju

 


Javni poziv za BPI


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda . Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga Alumni FET Pula, Preradovićeva 1/1, 52100 Pula, br.tel.: 0994549377, mail: alumnifet@gmail.com • Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Opatička 4, 10000 Zagreb www.uzuvrh.hr • Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Štrigina 1a, 10000 Zagreb http://zaklada.civilnodrustvo.hr • Strukturni i investicijski fondovi www.strukturnifondovi.hr • Operativni program razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. www.ljudskipotencijali.hr