Regionalni program za mlade Istarske županije

Regionalni program za mlade je projekt koji ima za cilj izradu strateškog dokumenta koji će doprinijeti podizanju kvalitete života mladih na području Istre. Nositelj projekta je Istarska županija, dok su partneri na projektu  Udruga mladih i Alumni FET Pula te Udruga za mlade Alfa Albona iz Labina, koji će program za mlade izraditi sa partnerima Društvo za istraživanje i potporu iz Rijeke.

 

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u iznosu od 52.500,00 kn, te sredstvima iz Proračuna Istarske županije u iznosu od 57.500,00 kn.

 

Plan provedbe programa možete pratiti na fb stanici RPZM gdje će se kontinuirano objavljivati faze provedbe izrade strategije sa ciljem uključivanja što više mladih u samu izradu.


Sve informacije o predstavljanju projekta možete pogledati na sljedećim poveznicama

Istarska županija – predstavljanje Reg pr za mlade

Radio Labin

Regional Express

Radio Pula


Slike s radnih skupina:

 


4.10.2017. održan je sastanak s pročelnicima Istarske županije i zamjenicima župana, koji su dali osvrt na Regionalni program za mlade Istarske županije, iznesene probleme, definirane ciljeve.

Procelnici2


Javni forum, održan 09.10.2017., kojem su prisustvovali pročelnici Istarske županije, predstavnici Grada Pule, nastavnici, predstavnici ustanova, civilnog društva, savjeta mladih te učenici srednje Ekonomske škole Pula i Gimnazije Pula.

 

Više o Javnom forumu, pročitajte u objavi Glasa Istre i Regional Express-a


Otvoreno je Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Regionalnom programu za mlade Istarske županije!

 

Pozivaju se svi predstavnici zainteresirane javnosti (ustanove, institucije, udruge, JLS odnosno zainteresirane fizičke osobe) da u postupku savjetovanja o Regionalnom programu za mlade Istarske županije – sažetak dostave svoje prijedloge i mišljenja.

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću trajat će od 27. prosinca 2017. do 27. siječnja 2018. godine.

 

Sažetak Regionalnog programa za mlade Istarske županije potražite na sljedećem linku: Istarska županija – Reg. pr za mlade